Denne smuttur går til Edinburgh i Skotland. En by der på én og samme tid emmer af historie og moderne storbyliv. Denne storbyferie i Edinburgh bliver en fest med store mængder kilt, whisky, sækkepiber og indmad fra får.

Jeg har kombineret fly og hotel, så du får to hele dage i den skotske hovedstad for kun kr. 685. Prisen inkluderer to nætter på 3-stjernet lejlighedshotel og fly tur/retur fra København. Det bliver svært at lave en billigere storbyferie.

Rejseperioden er fra den 24. – 26. april.

Storbyferie i Edinburgh

Med lige omkring en halv million indbyggere er Edinburgh en hyggelig og overskuelig storby – og den næststørste by i Skotland.

Edinburgh er en historisk by, hvor smuk georgiansk arkitektur præger bybilledet. Din smuttur bliver meget komprimeret, men prøv at finde tid til et besøg til en af byens topattraktioner – Edinburgh Castle. Det imponerende slot ligger midt i byen. Nyd panoramaudsigten fra slottet og tag et kig på kronjuvelerne.

Prøv dog også at finde tid til et par andre seværdigheder. Der er nok at vælge imellem – f.eks. Det skotske Parlament, Museum of Edinburgh, Museum of Scotland, The National Gallery of Scotland, Royal Museum, Scotch Whisky Centre og St. Giles’s Cathedral. Pyha – du får travlt.

Når du er blevet mæt af museer og gamle bygninger, gælder det bare om at finde en hyggelig pub. Den slags er de gode til i Edinburgh. Mange steder vil du kunne nyde lidt rock, jazz eller folk, mens du drikker en genstand eller to.

Endeligt er dog også rig mulighed for at gå shopamok. På Princes Steet finder du et stort udvalg moderne butikker, men du skal ud i sidegaderne for at finde de lidt mindre og hyggelige specialbutikker.

Lejlighedshotel i Edinburgh

trivago.dk har jeg fundet det 3-stjernede lejlighedshotel Canon Court Apartments tæt på centrum. Det er rørende billigt. Du får begge nætter for kun kr. 423 (per næse ved to personer).

Canon Court Apartments - Edinburgh i SkotlandScreenshot fra trivago.dk

Lejligheden ligger i Broughton og du kan indenfor en to kilometers radius nå frem til både Scottish National Portrait Gallery, Edinburgh Playhouse Theatre, Princes Street Gardens, St. Giles’ Cathedral og Edinburgh Castle.

tripadvisor.dk har Canon Court Apartments opnået udmærkelsescertifikatet og er desuden blevet belønnet med en rating på 4 af 5 fra tidligere gæster.

Du kan tjekke nærområde ud via det interaktive kort herunder.

> BOOK LEJLIGHEDSHOTEL

Fly til storbyferie i Edinburgh

Selv flybilletterne er uforskammet billige. Du flyver tur/retur fra København med Ryanair for kun kr. 262. Billetterne er fundet på momondo.dk.

Billige flybilletter til Edinburgh i Skotland
Screenshot fra momondo.dk

> BOOK FLYBILLETTER

Stemningsbilleder fra Edinburgh

Calton Hill - Edinburgh i Skotland
Calton Hill
Dean Village - Edinburgh i Skotland
Dean Village

 

Den gamle bydel i Edinburgh - Skotland
Den gamle bydel i Edinburgh
Edinburgh Castle - Edinburgh i Skotland
Edinburgh Castle

Edinburgh i Skotland

University of Edinburgh - Edinburgh i Skotland
University of Edinburgh