Iværksætteri er meget oppe i tiden, og det kan til tider fremstilles som det rene lutter lagkage, hvilket det langt fra altid er. Iværksætteri er både de projekter og ideer, som går igennem, men det dækker også over dem, som brister og aldrig får rigtig succes ude i den virkelig verden.

Iværksætteri

Iværksættere har ingen alder. Både unge og gamle kan blive iværksætter. Det handler grundlæggende om en stærk ide eller blot en ide, som har potentiale til at vokse sig stor og succesfuld. Unge Mads Andreas Olesen fra Blue Energy er én af de unge iværksættere, som har fået ikke bare én men flere gode ideer.

Mads Andreas Olesen startede som iværksætter tilbage i 2010, hvor han gik i gymnasiet. Siden da har den unge Mads fået flere gode ideer og nogle af dem har da også fået god succes. Men ingen af hans tidligere virksomheder og ideer har haft lige så stor succes, som han og hans partnere har med Blue Energy.

Det er ligesom, når man skal på ferie eller ud at rejse. De fleste ønsker ikke at rejse med nogle, som de ikke kan sammen med. Sådan er det også med iværksætteri, man skal helst være i samme båd og respektere hinanden for at kunne arbejde sammen. For ligesom på en ferie er man tæt sammen i en periode, og når man er iværksætter, er samarbejdspartnere og partnere nogle gange de mennesker, som man ser allermest.

Mads Andreas Olesen i eksklusiv klub

Efter at Mads Andreas Olesen blev partner i den danske energivirksomhed Blue Energy, er det kun gået fremad for ham, selvom han er ung. I marts 2019 blev den unge iværksætter nemlig optaget i en af verdens mest eksklusive klubber for unge iværksætter.

Han blev tildelt en plads på Forbes 30 under 30-liste, hvilket er en store ære og drøm for mange unge iværksættere hele verden over. Men det er da heller ikke uden opbakning og et stærkt bagland, at Mads Andreas Olesen kunne tage imod den fine pris og placering på listen. Mads Andreas Olesen fik netop en placering på Forbes liste, fordi han er under 30 og har stor succes med Blue Energy.

Men Mads har ikke ene og alene stor succes med Blue Energy. Det har han sammen med hans øvrige partnere, og det viser bare, at mange iværksætter ikke kan stå alene. Det kræver stærkt samarbejde, og det kræver i høj grad nogle gode mennesker omkring sig.  Partnerskab og samarbejde er uhyre vigtigt, og uden det kunne Mads Andreas Olesen muligvis ikke have blevet tildelt en plads på Forbes listen.

Iværksætteri kan skabe succes

Iværksætteri kan som sagt gå begge veje. Det kan ende i en fiasko, hvor ens ide ikke bærer langt og ikke holder ude i den virkelige verden. En ide kan også indbringe stor succes og i sidste ende mange penge. Det er langt fra de fleste iværksættere, som starter sin virksomhed for at tjene mange penge, men der er da nogle, som gør.

Tilbage i september 2018 blev Blue Energy, som Mads Andreas Olesen er partner i, solgt for over 100 millioner kroner. Ikke at det blev fejret synderligt, men det kan vist alligevel godt kaldes for en stor succes for både Mads Andreas Olesen og Blue Energy. Og hvem ved, måske skal salget også fejres eller belønnes med en rejse eller noget andet en dag.

For langt de fleste iværksættere er pengene dog slet ikke den største drivkraft men mere dedikationen og motivationen til at få succes med det, som man selv har skabt. Det tør siges at Mads Andreas Olesen, som ikke engang er fyldt 30 år, har formået at gøre.