rejsetag

Den italienske ø Sardinien er særlig kendt for sine lange hvide strande, spektakulære natur og smukke blå omgivelser. Sardinen er den perfekte rejse for dig, der ønsker en badeferie, der er lidt udover det sædvanlige. Øen har utrolig mange forskellige ting at byde på, men hvor skal man dog starte?

Læs med her i artiklen, hvor vi giver dig inspiration til ting, som du bliver nødt til at opleve, når du tager på ferie på Sardinien. På din rejse skal du dog huske, at denne artikel kun giver dig et lille udsnit af alle de ting, der er at opleve.

Ferie på Sardinien i Italien

 

Middelalderbyen Bosa

Besøg middelalderbyen Bosa, hvis du ønsker at opleve en hyggelig og autentisk stemning samt efterlevn fra en svunden tid. Byen blev grundlagt helt tilbage i 1112 og er placeret i det vestlige Sardinien oven på et lille bjerg lige ved floden Temo.

Middelalderbyen Bosa på Sardinien
Bosa på Sardinien

Her i byen finder du et stort udvalg af restauranter, museer, kirker, templer og gallerier. Du kan også besøge middelalderborgen Castello Malaspina, hvorfra du finder en smuk udsigt ud over Middelhavet. Baso er også på listen over en af de smukkeste italienske byer.

Den catalanske bydel i Alghero

Alghero ligger på den nordlige del af Sardinien, og går også under navnet Italiens Barcelona. Grunden til dette er, at byen lige siden middelalderen har været under Cataloniens indflydelse.

Alghero på Sardinien
Alghero på Sardinien

Befolkningen i byen taler dagen i dag stadig catalansk, og rundt om i hele byen vil du finde mad, kultur og lignende, der bærer præg af den catalanske indflydelse.

Neptuns grotte

Den såkaldte Neptuns Grotte er en grotte med drypsten, hvilket også bliver kaldt en stalaktit-grotte. Grotten er placeret tæt på byen Alghero og har sit navn efter havets gud Neptun. Det er muligt at udforske grotten fra den sti, der er lavet til besøgende. Herfra kan du se imponerende stalaktitter og stalagmitter.

Neptuns Grotte
Neptuns grotte

Adgang til grotten bestemmes af havet. Grunden til dette er, at grottens indgang kun ligger en meter over havets overflade, og det er derfor ikke forsvarligt at tage hertil, hvis vandet ikke er roligt.

Dykning på Sardinien

Er du en af dem, der er glade for at dykke og snorkle, er Sardinien lige noget for dig. Her har du nemlig rig mulighed for at udforske havets plante- og dyreliv.

Dykning på Sardinien

Du har blandt andet muligheden for at opleve skorpionfisk, blæksprutter, rokker og muræner. Det er særlig godt at dykke på Sardinien, fordi sigtbarheden næsten altid er høj, og så er der rig mulighed for at opleve koraller og grotter.