rejsetag

Elsker du også at tilbringe din fritid i naturen, og har du brug for et afbræk fra hverdagen? Så er mountainbikes måske noget for dig! De giver en muligheden for at opleve naturen på nært hold, få motion og komme væk fra den travle hverdag.

Skovtur på mountainbike

Hvorfor cykle i skoven?

Der er mange ting at opleve i skoven. Man kommer i den grad tættere på naturen og får chancen for at se mange dyr og ting, man ikke normalt ser inde i byen. Afhængig af hvad du leder efter på en cykeltur, kan du få mange forskellige oplevelser. Måske er du interesseret i en cykeltur gennem skoven for at komme lidt væk hjemmefra og opleve de danske skove. Eller måske vil du ud og opleve det rå terræn og adrenalinkicket. Det er kun fantasien, der sætter grænser! Så hvad enten du tager familien med på en weekendtur eller cykler afsted alene, skal du nok få nogle gode oplevelser.

Mountainbike er for hele familien

Det er en perfekt mulighed for at arrangere en forlænget weekend med familien, hvor man tager soveposer og mad ud i skoven. Så tilbringer man nætterne i et shelter og dagtimerne på cyklen. På den måde kommer man væk fra den vante hverdag og få oplevet en masse nye ting.

Hvad er specielt ved en mountainbike?

Mtb cykler er beregnet til at køre off-road med deres brede dæk, mange gear og robuste stel. Den solide cykel er derfor perfekt til lange cykelture i skoven. Man behøver ikke være på niveau med elite cyklisterne for at tilbringe en sjov weekend i skovens barske terræn. Det kan dog være en god idé at tage et par test ture udenfor bygrænsen, før man begiver sig ud på en weekendtur i naturen med overnatning. På den måde kan man nemlig vænne sig til cyklen og få en god balance.

Hvis du er ny i mountainbike miljøet og skal købe din første cykel, er det en god ide at skabe sig et overblik, da der findes forskellige slags. Cross country typen er den mest normale og fungerer godt til begyndere. Den er beregnet til høj fart og folk, der bare gerne vil ud og give den gas op ad bakkerne. Uden tvivl en perfekt cykel til en familietur eller en begynder.

All mountain cyklen derimod er tilsigtet folk, der bruger lidt mere teknik på deres ture. Den har desuden også mere fokus på, at det skal gå hurtigt ned ad de stejle bakker end op ad dem.

Alternativ brug af mountainbikes

Måske sidder du og tænker, at ovenstående egentlig lyder ret fedt, men har ikke lyst til at bruge alverdens penge på en cykel kun beregnet til ture i skoven. Men bare rolig, bare fordi dens brede dæk er beregnet til hårdt terræn, kan man også sagtens købe en cykel, der også kan bruges i hverdagen.

Mountainbike til hverdagsbrug

Man behøves altså ikke købe to helt nye cykler. Der findes så mange forskellige typer, så man kan sagtens finde en, der vil fungere godt i skoven og storbyen. Mange mountainbikes fungerer for eksempel rigtigt godt som en bycykel og så til et par enkelte ture i skoven her og der.