Det kan ofte være svært at vælge og vrage, når det kommer til seværdigheder i Berlin. Her er der uendelige muligheder, men som regel begrænset tid.

Hvis du kunne tænke dig både et miks fra den kulturelle og historiske side af Berlin, og samtidig ønsker en dag i afslappende og smukke omgivelser med familien, så er Tempelhof lufthavn bestemt et besøg værd, når turen går til Berlin.

Cykel på landingsbanen i Tempelhof i Berlin

 

Historien bag Tempelhof i Berlin

Den nedlagte lufthavn Tempelhof i Berlin er i tidernes morgen blevet designet af Ernst Sagebiel, og blev for første gang taget i brug helt tilbage i 1924. Efterfølgende blev den dog hurtigt udvidet af nazisterne og blev i lige så høj grad et akitektonisk kunstværk, som det var en lufthavn i fuld drift.

Tempelhof lufthavn - Berlin

Efter genopbygningen var Templehof i Berlin i 1936 verdens største lufthavn og var centrum for en masse luftfart for nazisterne, der forventede at vinde krigen indenfor kort tid.

I dag er det muligt at få indblik i Tempelhof lufthavns spændende historie og og smukke arkitektur med en tur rundt i den ikoniske bygning, det smukke Tempelhof museum, og få historiens vingesus at føle på egen krop.

En unik attraktion i Berlin

Et besøg hos Tempelhof er meget mere end blot en historisk museumsoplevelse. Her har du mulighed for at bruge området, uanset hvad du er i humør til. Hvis du ikke blot vil udforske de historiske bygninger, har du også mulighed for at slappe af på det store græsareal, tage en tur på cyklen eller rulleskøjter på de asfalterede landingsbaner eller gå en tur rundt i området og nyde både natur og historie.

Et besøg til Tempelhof park er dermed en oplagt udflugtsmulighed, hvad end det er hele børnefamilien, der vil afsted på en heldagstur, eller I er et par, der har lyst til lidt kultur og historie fra Tysklands krigstid.

Det er naturligvis ikke et must, at man ser hele herligheden, når først man er fremmødt, men dette kan klart anbefales, da Tempelhof-Schöneberg har en masse at byde på. Derfor anbefales det også, at man afsætter en lille dag, eller som minimum et par timer af, for at få det optimale ud af besøget.

Urban gardening i Tempelhof - Berlin
Urban gardening i Tempelhof

En oplevelse tæt på storbyens centrum

Mange vælger blot at tage på visit et par dage, når de skal til Berlin. Derfor kan det også være et uoverskueligt projekt at bevæge sig for langt ud af byen, når man skal se diverse seværdigheder.

Tempelhof aktivitetspark - Berlin

Tempelhof i Berlin ligger kun ganske kort tid med transport, når du befinder dig på de mest populære områder i storbyen. Hvad end du er på Alexander Platz, Brandenburger Tor eller hovedbanegården, er du maksimum 6 kilometer væk fra den berømte lufthavn. Her er der mange transportmuligheder stort set hele tiden, så du hurtigt kan være ude ved seværdigheden.

Windskating i Tempelhof - Berlin
Windskating i Tempelhof

Hvis vejret er til det, kan du også sætte gang i en rask gåtur og tage kilometerne til fods på en god times tid, hvor du vil være fremme ved Tempelhof lufthavn.

Flybilletter til Berlin

RejseSpion holder hele tiden øje med billige flybilletter. Dette gælder naturligvis også fly til Berlin. Find et billigt fly til Berlin og nyd en gratis dag i Tempelhof næste gang, du er på de kanter.