I udkanten af Barcelona finder du Tibidabo Amusement Park – en af verdens ældste forlystelsesparker. Parken udmærker sig ved at være placeret på et af områdets højeste bjerge, hvilket giver en fantastisk udsigt over Barcelona og Middelhavet. Med mange børnevenlige aktiviteter danner parken de perfekte rammer for en spændende og oplevelsesrig dag med hele familien.

Pariserhjul - Tibidabo Amusement Park

Hvad kan du opleve i Tibidabo Amusement Park?

Spørgsmålet er måske snarere, “hvad kan du ikke opleve i Tibidabo parken?” For her er nemlig aktiviteter og forlystelser i alle afskygninger, størrelser og udformninger. I alt råder forlystelsesparken over 30 forskellige attraktioner, så her er noget for enhver smag.

Først og fremmest er der det populære pariserhjul, hvorfra du kan nyde en imponerende udsigt over Barcelona by. Hjulet blev bygget i 2014 og er dermed en af forlystelsesparkens nyeste attraktioner. På toppen er du 130 meter oppe i luften – hvilket nogenlunde svarer til højden på Himmelbjerget.

Du kan desuden prøve kræfter med “Aeromagic” – parkens ældste forlystelse. Her bliver du ført ud på en spændende og magisk rejse, som bl.a. omfatter virtuelle miljøer, projektioner, lys og naturligvis den bjergtagende udsigt over Barcelona. Forlystelsen blev renoveret i 2016, så selvom den faktisk er over 100 år gammel, fremstår den som en ny og moderne attraktion.

Bryder du dig ikke om fart, spænding og højder, så fortvivl ikke. Tibidabo Amusement park byder nemlig også på mere afdæmpede oplevelser. Du kan f.eks. se spændende 4D film i parkens biograf eller opleve et spektakulært vandshow med lys og lyd. For de mindre børn er der bl.a. et børneteater, de velkendte tekopper og et legeområde med Lego.

Tibidabo Amusement Park i Barcelona

Som en perfekt afslutning på dagen kan hele familien nyde en dejlig middag i en af parkens mange restauranter – bl.a. Enrique Tomás som er placeret 512 meter over havets overflade. Her kan du bl.a. nyde tapas og sandwichs.

Historien bag den nostalgiske forlystelsespark i Barcelona

Tibidabo parken blev bygget i 1899 og er dermed den tredje ældste forlystelsespark i Europa. Siden parken åbnede for første gang i 1905, er der sket rigtig meget – ikke mindst i form af udvidelser, tilføjelser og udbygninger.

Tibidabo forlystelsespark

Parken har dog også gennemgået massive udfordringer gennem årene. Under anden verdenskrig blev dele af parken ødelagt, og i slutningen af 1990’erne oplevede man så store finansielle vanskeligheder, at man blev nødt til at holde lukket på bestemte tidspunkter af året.

Faktisk endte det så galt, at forlystelsesparken i 1999 gik konkurs. Den genåbnede dog hurtigt og er i dag ejet af Barcelona kommune. De seneste år har man tilføjet flere nye seværdigheder – bl.a. Cataloniens første rutsjebane med frit fald. Mange af de oprindelige forlystelser er dog bevaret og tilføjer parken et nostalgisk præg.

Hvordan kommer du bedst til parken?

Der er flere muligheder for at komme til den populære Tibidabo Amusement Park. Benytter du offentlig transport, kan du f.eks. tage metro og bus.

Er du i bil, kan du parkere på parkeringspladsen ved Vall d’ Hebron hospitalet (for foden af bjerget) og tage ekspresbussen op til forlystelsesparken.

Alternativt kan du køre den smukke tur op ad Tibidabo bjerget selv og benytte parkens parkeringsplads. Her kan det være en god idé at booke en plads på forhånd, da antallet af parkeringspladser er begrænset.

Læs mere om Tibidabo på parkens officielle hjemmeside.

Stemningsbilleder fra Tibidabo

 

Brug for penge til rejsen?

RejseSpion har lavet en oversigt over, hvor du kan optage mindre lån til drømmerejsen. Det er nemt og hurtigt.

> Lån penge til ferien

 

Flybilletter til Barcelona

Er du blevet hooket på en tur til Tibidabo og Barcelona, så kan du tjekke RejseSpions oversigt over billige flybilletter til Barcelona.