Tiergarten i Berlin er Tysklands tredjestørste park, efter den tidligere Tempelhof Lufthavn (som i 2015 blev lavet om til en park) og Münchens Englischer Garten. Det fascinerende ved Tiergarten i Berlin er dens beliggenhed. Det fås næsten ikke mere centralt. Tiergarten ligger 100 meter fra Brandenburger Tor, der er et af Berlins største by-symboler.

Efterår i Tiergarten - Berlin
Efterår i Tiergarten

 

Fakta om Tiergarten i Berlin

Tiergarten er først og fremmest kendt for at være et fantastisk sted at bevæge sig rundt i og sidde og slappe af i sommermånederne. Om vinteren kan man være så heldig, at der er is på nogle af søerne. Så vælger mange berlinere at skøjte på de små og charmerende søer i parken.

Om sommeren er der mange, der vælger at bruge Tiergarten til at grille, jogge, cykle, spille fodbold på græsset eller afholde små hyggelige picknicks.

Man kan på sin vis sammenligne Tiergarten med Kongens Have i København. Begge parker er centralt placerede med grønne områder og anvendes til nogenlunde samme formål. Dog er der ikke en zoologisk have i Kongens Have.

View over Tiergarten i Berlin
Tiergarten set lidt fra oven

Der er også noget for børnene i Tiergarten, ligesom der er i Kongens Have. Man finder f.eks. en stor legeplads tæt på Potsdamer Platz, som er særligt velbesøgt om sommeren.

For de historie-interesserede er der desuden et stort krigsmonument for de faldne Sovjet-soldater under slaget i Berlin i 1945.

Berlins zoologiske have ligger i Tiergarten

Tiergarten zoos beliggenhed i Berlin er formentlig skyld i, at der kommer over tre millioner gæster hvert år og besøger den. Zoologischer Garten Berlin ligger centralt i Berlin ved den sydvestlige indgang til Tiergarten – og er en del af Tiergartens Zoo.

Berlin Zoo
Indgangsparti til zoo i Berlin

Berlins zoo byder på flere end 20.000 dyr og over 1.350 forskellige dyrearter. Berlins zoologiske have var desuden hjemsted for den verdensomtalte isbjørn Knut, der kom til Berlins zoologiske have i 2007, men som mistede livet i 2011.

Tiger i Berlin Zoo
Tiger i Berlin Zoo

Foruden isbjørne er der også pandaer i Berlins zoologiske have. Derudover er der løver, pingviner, elefanter, arktiske ulve, kænguruer, tuataraer og mange andre dyr.

Andre spændende seværdigheder i Berlin

Foruden Tiergarten er der mange ting at se og opleve i Berlin. Ikke mindst er Berlin en fantastisk fodbold-by med masser af historiske fodboldklubber, der har mange engagerede fans.

Disse tæller Hertha Berlin, der spiller på det legendariske Olympiastadion, Union Berlins passionerede supporterskare i Østberlin samt traditionsklubberne FC Viktoria 1889 Berlin og Berliner FC Dynamo.

Berlin Olympastadion
Berlin Olympastadion

Berlin også en fantastisk by at besøge, hvis man kunstinteresseret. Byen har et stort antal kunstmuseer og undergrundssteder, man kan besøge. Samtidig er Berlin notorisk kendt for sin street art, som er allestedsnærværende i gadebilledet.

Berlin street art
Street art i Berlin

Berlin er også et fantastisk sted at besøge, hvis man vil have kulinariske oplevelser. I Berlin kan man spise alle slags retter fra tysk til tyrkisk, fra indisk til vietnamesisk og fra afrikansk til sydøstasiatisk.