RejseSpion har været så heldig, at få lov til at interviewe parret bag den inspirerende rejseblog travelafoot.dk. De hedder Helle og Toni og kan helt sikkert inspirere dig til at sætte pris på en god vandreferie.

Travelafoot.dk - Toni på Færøerne
Færøerne (foto © travelafoot.dk)

Parret bag Travelafoot.dk

Til daglig har Helle og Toni base i det centrale København. Måske netop derfor er deres foretrukne rejseaktivitet ofte krydret med vandreture i naturen – både i DK og udlandet.

Travelafoot - Mykines på Færøerne
Mykines på Færøerne (foto © travelafoot.dk)

Helle er født i 1963 og arbejder som bibliotekar. Ved siden af sin heftige rejseaktivitet har hun også fået plads til at udgive børnebogen “Min morfar“.

Toni er fra 1970 og arbejder i outdoor-butikken Friluftsland i omgivelser, som hver dag pirrer lidt til rejselysten.

Bliv klogere på det berejse par i interviewet herunder.


Hvorfor er hhv. Helle/Toni en god rejsemakker?

Vi holder begge to meget af de samme ting, og rejser langsomt, så vi kan få det hele med. Vi behøver ikke at se alle seværdighederne, men sætter lige så stor pris på bare at være og opleve livets gang.

Hvordan finder I plads i budgettet til at rejse så meget?

Det er noget med at prioritere. Vi bor billigt og har ingen bil, så de fleste af vores penge går til at rejse.

 

Hvad er jeres yndlingsdestination – og hvorfor?

Vi har som sådan ikke en yndlingsdestination. Men vi holder meget af den rå og uspolerede vilde natur. Skotland og Grønland er derfor yndede rejsemål.

Travelafoot - Hundeslæde i Grønland
Hundeslæde i Grønland (foto © travelafoot.dk)

Fortæl om jeres mest skræmmende oplevelse på en rejse

Vi har heldigvis aldrig oplevet noget direkte skræmmende, men af og til har vi da været udfordret og lidt utrygge. For eksempel fik vi ret travlt, da vi valgt at tage en alternativ rute gennem Harlem i New York.

Hvad savner I mest ved Danmark, når I er udenlands?

Det er som regel noget spiseligt. Rugbrød og salt-lakrids. Kloge af erfaring har vi derfor næsten altid en pose lakrids med, når vi rejser.

Travelafoot - Saltlakrids på Færøerne
Saltlakrids på Færøerne (foto © travelafoot.dk)

Hvad har været jeres hhv. bedste/værste madoplevelse?

Heldigvis har vi ikke haft nogle slemme madoplevelser. Det værste har været, hvis madoplevelsen efterfølgende gav en ordentlig omgang dårlig mave, og man derfor var ”slået ud” i flere dage.

Vi har haft rigtig mange gode madoplevelser, så det er svært lige at nævne noget. Antipasti på en lille restaurant i Italien, Bo La Lot ruller i Vietnam og spicy bønnemos i Costa Rica. De seneste rigtig gode oplevelser havde vi på fiskerestauranten Barbara i Thorshavn på Færøerne og på restaurant Lyran i Malmø i Sverige.

Travelafoot.dk på Færøerne
Færøerne (foto © travelafoot.dk)

Hvorfor er det så fedt at vandre?

Det er fantastisk at komme ud i naturen, hvor der er højt til himlen. Vi bor midt i København, så det er skønt at komme væk fra biler og hverdagens larm.

Travelafoot på Gran Canaria
Gran Canaria (foto © travelafoot.dk)

Uanset om vi er af sted flere dage med telt og det hele, eller det bare er dagsture, så elsker vi at komme ud. Opleve naturen, vejret og mærke man rigtig er i live. For to år siden havde vi lejet et lille hus midt på Gran Canaria, hvorfra vi fra døren kunne gå ud i Gran Canarias forår. Vi brugte ugen på at vandre i bjergene, og blev hver dag belønnet med de flotteste udsigter.

Kan I give en anbefaling til en ferie i den danske natur?

Vil man ud og vandre i Danmark, er Øhavsstien i den Sydfynske Øhav et godt bud. Hvis man vandrer hele ruten er den cirka 220 kilometer lang, men man kan sagtens tage den i små bidder.

Vi har vandret en del af ruten fra Svendborg på Fyn, over Tåsinge til Tranekær på Langeland. En tur der byder på masser af skov, marker og strand.

Hvor går jeres næste rejse til – og hvorfor?

Inden længe tager vi ned til den lille by Loutro på Kreta. Der skulle være super gode muligheder for vandring på Kreta, så det skal vi ned og kigge nærmere på.

Travelafoot - De Ydre Hebrider
De Ydre Hebrider (foto © travelafoot.dk)

Vi har valgt Loutro fordi den skulle være meget rolig, og så kan man vandre direkte ud af byen og kort efter være i storslået natur. Vandre hele dagen og så komme retur til en kold øl, mens vi sidder og kigger ud over havet. Så er vi glade…


Mere Travelafoot

Mange tak til Helle og Toni for at give et indblik i deres rejseliv. Hvis du vil vide mere om parret, så tjek deres rejseblok travelafoot.dk eller følg dem på Facebook og Instagram.