rejsetag

Hvis du lever en travl hverdag og har brug for at afbræk fra arbejdet engang imellem, er der ikke noget bedre end en forlænget weekend til en europæisk hovedstad. Hvis du derimod har brug for en måde at koble af på, der er lidt lettere tilgængelig, kan du håbe, at din kæreste vil tage en massøruddannelse fra Lasota. Hvis ikke er en smuttur til en udenlandsk hovedstad som sagt også en rigtig god løsning. I artiklen her er der tre gode råd til, hvad du bør gøre, når du skal på storbyferie.

Storbyferie i Europa

 

Lav en plan over, hvad du gerne vil nå

Inden du tager afsted, bør du lige bruge en times tid på at finde ud af, hvad du vil se i byen. Typisk er der rigtig mange sider, der giver ti bud eller lignende, på hvad man bør se i byen. Hvis dig og kæresten kun lige har en enkelt weekend i storbyen, er det ikke sikkert I får tid til at se det hele, og det er bestemt heller ikke sikkert, at I har lyst til at se det hele.

Storbyferie i Paris - Frankrig

Derfor bør I lige overveje hvilke områder, bygninger, museer eller kirker I mest har lyst til at se. Det kan nemlig ikke nytte noget, at du tager afsted for at koble lidt af, hvis du så ender med at drøne travlt rundt i hele byen for at nå det hele. Der skulle også gerne være plads til, at I kan nå bare at hygge jer lidt.

Mærk stemningen med en drink om aftenen

Rigtig mange storbyer i Europa lever for alvor op, når mørket falder på. Derfor er stemningen om aftenen og natten en af de ting, du bør opleve for at kunne danne dig et ordentligt indtryk af byen. Hvis du er afsted med kæresten, kan I passende sætte jer på en fortovscafe eller bar om aftenen og bestille et par drinks og så bare læne jer tilbage og mærke stemningen.

Afslapning i Prag - Tjekkiet

Hvis du derimod er taget afsted sammen med et par venner, er det måske mere oplagt for alvor at tage i byen og opleve nattelivet. Tag på en bar og bestil en runde øl eller at par gode drinks og se hvor aftenen fører jer hen.

Undersøg byens transportmuligheder

En af de ting, du med fordel kan undersøge hjemmefra, er byens transportmuligheder og infrastruktur – så slipper du for at bruge tid på det, når du er der. I mange storbyer kan du nemlig sagtens ende med at gå rigtig mange kilometer. Selvom det som udgangspunkt slet ikke gør noget, og det tit er en god mulighed at opleve en by på, kan det simpelthen nogle gange være nødvendigt. Du kan både blive enormt træt i slutningen af dagen, hvorfor det er rart bare lige at kunne sætte sig ind i en bus, metro eller tog og blive kørt hjem. Desuden er der en grænse for, hvor lang tid det er værd at bruge på bare at gå. Nogle byer er nemlig så store, at du bliver nødt til at bruge den offentlige transport.