rejsetag

Sommerferien er ved, at være godt bag os alle, og du kan hurtigt begyndte, at hungre efter næste ferie, hvor man har muligheden for at slappe lidt af. Dog er ferierne sparsomme i efteråret, og fridagene er ikke sammenlagt, så du kan tage en af de helt store ferier til USA eller Asien. En ferietur til Hamborg er begyndt, at blive mere og mere populær hos danskerne, da man hurtigt kan komme dertil – enten via bil eller fly. Derudover er et hotelværelse i Hamborg heller ikke dyre, og det er muligt at find Hamborg hotel deal, som ikke kommer til at sprænge budgettet.

Havnen i Hamborg - Tyskland

 

Hamborg har arkitektur i verdensklasse

En af grundene til at en tur til Hamborg bliver mere og mere populært, er dens smukke arkitektur. Hamborg er en ‘melting pot’ for forskellige stilarter af arkitektur, og det er muligt at finde bygninger fra anden verdenskrige, nyere bygninger, samt har Hamborg skabt et epos i form af byens operahus.

Operahuset i Hamborg - Tyskland

Operahuset hedder Elbe Philharmonicer, og er sidens den blev bygget været centerpunktet for nyt Hamborgiansk arkitektur. ‘Elphi’ som bygningen kaldes af de lokale har kostet over 500 millioner euro, og det er alle pengene værd. Elphi er konstrueret som en oval bygning, da den er placeret ovenpå et gammelt varehus. Selve koncertsalen er den ovale form, som står ovenpå på fire fjedre, der holder formes som en firkantet skal. Dette har medført at bygningen står smukt og unikt, men samtidig tilfører det også en masse god akustik.

Fremragende shopping muligheder

Det gode ved at Hamborg har en fænomenal arkitektur, er at man kan kigge på den mens man går og shopper. Du behøver ikke søge mod Elphi for at opleve byens skønhed. Og nu når vi er inde på emnet shopping, så er Hamborg en fremragende by at gå shoppe-amok i. Byen har en stor blanding af både High-end shopping, men også en masse vintagebutikker, som gør, at der er noget for enhver smag. Det er på sin vis muligt at rende byen tyndt med et hav af forskellige poser.

Shopping i Hamborg - Tyskland

En af Hamborgs, måske overraskende, mest skønne butikker er en vinyl-forretning. Groove City hedder den, og er verdenskendt hos vinylsamlere. De har en lang række første udgivelser på nogle af de mest kendte og eftertragtede vinyler. Så er du musikfan, så er det bestemt et sted at søge hen.

Livlig by med et stærkt kulturliv

Det er svært, at komme udenom at de fleste storbyer skal have et godt kulturliv, for at kunne konkurrere med de mange andre storbyer. Her er det heldigt for Hamborg, at byen har en sprudlende kulturliv, fyldt med kunst og musik. Udover Elphi, dens prangende musik og arkitektur, så er Hamborg Kunsthalle epicenteret for Hamborgs kulturelle bevægelse.

Hamburger Kunsthalle - Tyskland

Kunsthallen skifter ofte deres udstillinger ud, hvilket kun giver mulighed for at opleve noget nyt hver gang, du tager et smut forbi Hamborg. Museet er virkeligt et besøg værd, både hvis du er kunst interesseret eller normalt ikke er så meget til kunst.