rejsetag

Rejs ud og oplev verden samtidig med at du gør en forskel i andres liv. Der er mange grunde til at udføre frivilligt arbejde i udlandet. Her har vi samlet de 5 vigtigste.

Arbejd frivilligt i udlandet

 

Gør en forskel for andre

Den nok allervigtigste grund til at udføre frivilligt arbejde i udlandet er det faktum, at du gør en forskel for andre. Frivilligt arbejde handler om at udbyde sin arbejdskraft til mennesker, dyr eller projekter, der har brug for en hjælpende hånd. Arbejdskraften er uundværlig og med til at skubbe verden i en bedre retning.

Det er en skøn fornemmelse at se og mærke, at man gør noget godt for andre. I stedet for at blive lønnet med penge bliver du belønnet med et kærligt kram eller en veltilpas knurren. Det er enormt livsbekræftende at se de mange smil på børnenes læber på trods af de få midler, som de har.

Få venner fra hele verden

En af fordelene ved at udføre frivilligt arbejde i udlandet er, at du møder folk fra hele verden. Der opstår et specielt sammenhold mellem jer, der er på projektet, da I alle er der med samme formål. Du vil opbygge venskaber på tværs af landegrænser og lære noget nyt om andre kulturer. Fordelen ved dette er, at du altid har nogle at besøge, når du rejser rundt i verden.

De andre frivillige på projektet er også med til at gøre arbejdsopgaverne lidt sjovere. Det er trods alt hyggeligere at opsætte hegn, lave mad eller gøre rent, hvis man gør det i fællesskab med andre.

Oplev en anden kultur

Når man arbejder frivilligt i udlandet, kommer man helt tæt på de lokales kultur. Du bliver en integreret del af hverdagen, hvilket er med til at give dig helt anderledes oplevelser, end hvis du var på rundrejse i landet. Det er enormt spændende og lærerigt at dykke ned i en anden kultur og opleve landets historie og traditioner på egen hånd.

Hvis du vælger at arbejde på et børnehjem eller en skole, vil du lynhurtigt opbygge et tæt bånd til de søde børn. Det er med til at sætte livet i perspektiv, når man ser, hvordan de lever andre steder i verden. Man bliver pludselig utrolig taknemlig for sin egen opvækst, og de muligheder man har. Samtidig giver det også blod på tanden til at gøre endnu mere og yde en større indsats.

Styrk dine kompetencer

Frivilligt arbejde i udlandet er med til at forbedre dit CV og styrke dine kompetencer. Det er en stor fordel at have udført frivilligt arbejde, hvis man skal søge ind på en uddannelse eller nyt job. Det viser arbejdsgiveren eller uddannelsesinstitutionen, at man har gåpåmod, er villig til at gøre en ekstra indsats og ikke er bange for at springe ud i nye udfordringer.

Et forbedret CV skal selvfølgelig ikke være motivationsfaktoren for at vælge frivilligt arbejde, men det er et plus, man kan tage med i bagagen.

Få oplevelser for livet

Der er garanti for unikke oplevelser, hvis du drømmer om at arbejde frivilligt i udlandet. Et bureau, der kan hjælpe med at gøre dine drømme til virkelighed, er Adventuredk. De tilbyder frivilligt arbejde for unge i alderen 18-35 år rundt om i verden. Her kan du blandt andet komme på en løvefarm i Sydafrika, hjælpe med at redde og behandle dyr i Costa Rica eller passe forældreløse børn i Cambodja.

Du skal ikke have specielle forudsætninger for at udføre frivilligt arbejde, men det er vigtigt, at du har gåpåmod og lysten til at gøre en forskel.